Brazília

Káva Brazília, vyvážená, bez náznaku horkosti, s minimálnou kyslosťou a s orieškovo-čokoládovými tónmi. Doprajte si aj vy legendu medzi svetovými kávami, ktorá sa rodí v krajine futbalových géniov a samby. Je vhodná aj pre tých, ktorí sa s kvalitnou kávou ešte len zoznamujú.

Variant
Skladom Skladom Zvoľte variant
Kód: 60/250 60/500 Zvoľte variant
€8,45 €15,36 od €8,45
Kategória: E-SHOP Zrnková káva

Ako chutí káva Brazília?


Plná chuť s vyváženou sladkosťou, mierne kyslá so stopami sladu, čokolády a kakaa. Aróma cereálií s dochuťou po pražených lieskových orieškoch, čo v dochuti vytvára zaujímavé, horko–sladké čokoládové chute. Káva s jemnou a bohatou cremou, ideálna pre espresso. Poteší aj milovníkov alternatívnych spôsobov prípravy.

Zloženie: 100% arabika

Krajina pôvodu: Brazília / pražená v SR

 

Pôvod kávy

Brazília je najväčší štát Južnej Ameriky. Na obrovskom území žije takmer 200 miliónov ľudí. Sever a juhovýchod krajiny tvoria vysoké hory, vo vnútrozemí sa nachádza veľká Amazonská nížina. Brazília, v ktorej je národným jazykom portugalčina, je okrem futbalových hviezd známa predovšetkým vďaka rozsiahlemu Amazonskému pralesu.

Brazília je neohrozeným lídrom v pestovaní kávy. Ročne sa tu vypestujú takmer 3 milióny ton kávy, čo tvorí tretinu svetovej kávovej produkcie. Zber zelenej kávy prebieha prevažne v apríli a máji.

Kávu do krajiny priniesol už v roku 1727 Francisco de Mello Palheta a Brazília sa vďaka svojej rozlohe a klimatickým podmienkam rýchlo stala najvýznamnejšou krajinou kávového priemyslu. Káva sa pestuje na typických farmách, z ktorých veľká väčšina ma menej ako 10 hektárov. Pestujú sa obidva typy kávy: Robusta a Arabika. 

Účinky kávy

Antioxidanty, kofeín, vitamíny i minerálne látky. Hoci sa to nezdá, aj káva prináša do našich životov dôležité zdravotné benefity. Jej konzumenti aj lekárske štúdie potvrdzujú, že káva povzbudzuje, vyvoláva dobrú náladu, zlepšuje pamäť, pomáha bojovať so stresom a zvyšuje výkonnosť. Testy ukázali, že ľudia duševne pracujúci, ale tiež napríklad športovci vykazujú o 10-12 percent vyššiu aktivitu, keď si pred ňou dajú šálku kvalitného espressa.

Konzumácia kávy má tiež vynikajúce preventívne účinky - dokáže mierniť riziko ochorenia kardiovaskulárnymi chorobami, znižuje možnosť vzniku Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby a dokonca až o 50 percent rakoviny pečene. Lekári odporúčajú 3 šálky kávy denne.

Káva tiež prispieva k produkcii slín a žalúdočných sekrétov, takže uľahčuje trávenie. Navyše vďaka kofeínu štiepi tuky, čo jej zaisťuje obľubu u osôb s túžbou po štíhlej línii.

Späť do obchodu