Kenya
Hutná, šťavnatá a výrazne ovocná káva s tónmi hroznového vína je tou správnou voľbou pre kávových fajnšmekrov.
Kategória: | E-SHOP Zrnková káva |
---|
Ako chutí káva Kenya?
Káva z Kenye má sa vyznačuje stredným telom a v chuti dominujú sladké ovocné tóny bobuľového ovocia. Na podnebí úst môžeme cítiť jemnú, bylinkovú horkosť. Dochuť kávy je slabšia, pripomínajúca hrozienka a sušené ovocie.
Zloženie: 100% arabika
Krajina pôvodu: Kenya / pražená v SR
Pôvod kávy
Kávovníky sa pestujú v oblasti Kirinyaga v národnom parku Mount Kenya, vo vulkanickej pôde, v nadmorskej výške 1600 – 1900 m n. m. Káva je spracovaná mokrou metódou, fermentovaná 36 hodín a následne sušená na slnku. Ručný zber a triedenie sú garanciou dokonalých zŕn.
Účinky kávy
Antioxidanty, kofeín, vitamíny i minerálne látky. Hoci sa to nezdá, aj káva prináša do našich životov dôležité zdravotné benefity. Jej konzumenti aj lekárske štúdie potvrdzujú, že káva povzbudzuje, vyvoláva dobrú náladu, zlepšuje pamäť, pomáha bojovať so stresom a zvyšuje výkonnosť. Testy ukázali, že ľudia duševne pracujúci, ale tiež napríklad športovci vykazujú o 10-12 percent vyššiu aktivitu, keď si pred ňou dajú šálku kvalitného espressa.
Konzumácia kávy má tiež vynikajúce preventívne účinky - dokáže mierniť riziko ochorenia kardiovaskulárnymi chorobami, znižuje možnosť vzniku Alzheimerovej a Parkinsonovej choroby a dokonca až o 50 percent rakoviny pečene. Lekári odporúčajú 3 šálky kávy denne.
Káva tiež prispieva k produkcii slín a žalúdočných sekrétov, takže uľahčuje trávenie. Navyše vďaka kofeínu štiepi tuky, čo jej zaisťuje obľubu u osôb s túžbou po štíhlej línii.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.